Οι δύο στους τρεις νησιώτες θεωρούν τους μετανάστες απειλή για τη χώρα

Ιδιαίτερα αρνητική είναι η στάση των Ελλήνων κατοίκων των νησιών του Αιγαίου απέναντι στο Μεταναστευτικό και το πλήθος προσφύγων που τα βουλιάζουν.

Συγκεκριμένα, όπως έδειξε έρευνα της Kapa Research για την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» το 65% των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου θεωρεί τους μετανάστες απειλή για τη χώρα μας.

Ποσοστό το οποίο είναι κατά εννέα μονάδες αυξημένο συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2019. Αντίθετα, το 21% θεωρεί ότι η παρουσία τους είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων που υφίστανται οι χώρες προέλευσής τους.

Τέλος, μόλις το 10% θεωρεί ευκαιρία την προσάρτησή τους στην κοινωνία αν ενσωματωθούν με αποτελεσματικό τρόπο.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα της έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 1.203 ατόμων από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου:

Το 56% εκτιμά ότι κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση
Το 70% αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια
Το 45% θεωρεί ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται στο «αρκετά δεκτικό« καθεστώς που επικρατεί στην Ελλάδα.

Άλλοι 226 μετανάστες μπούκαραν στα ελληνικά νησιά
Στο μεταξύ, στη διάσωση και περισυλλογή 82 μεταναστών και προσφύγων, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό, σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης, που σημειώθηκαν σε Φαρμακονήσι και Ψέριμο.

Από το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου έως σήμερα το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 40 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμοκονήσι και 42 από τη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου.

Το ίδιο διάστημα 144 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα 45 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και περισυνελέγησαν στη Λέσβο, 27 στη Χίο, 49 στη Σάμο και 23 στο Αγαθονήσι.