”ΒΟΜΒΑ” – «Δεν έχει σημασία να μάθω για ποιο λόγο πέθανε» (BINTEO)

«Δεν πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου» λέει ο πατέρας της 12χρονης Δήμητρας
Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 12χρονης Δήμητρας στη Θεσσαλονίκη που «έσβησε» στον ύπνο της, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, χωρίς να έχουν προσδιορίσει ακόμα τα αίτια που την προκάλεσαν.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Ο πατέρας της 12χρονης τονίζει ότι το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε ιστορικό με ασθένειες: «Χθες πήγε εκδρομή η κόρη μου με το σχολείο, πέρασαν καλά, γύρισαν, έκαναν το μπάνιο τους το απόγευμα, έφαγαν, έπαιξαν και πήγαν να κοιμηθούν. Το πρωί που σηκωθήκαμε για το σχολείο πήγαμε να την ξυπνήσουμε και την είδαμε ότι ήταν κάπως μελανιασμένη, ξεκίνησε να φωνάζει και η μητέρα, προσπαθήσαμε να την κάνουμε μόνοι μας τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ για ένα 20λεπτο μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Ήρθαν οι γιατροί και η ιατροδικαστής μαζί με την αστυνομία και η επίσημη διάγνωση που μάθαμε είναι ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς», ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού μιλώντας στο thesstoday.gr.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το παιδί ήταν πλήρως εμβολιασμένο, ενώ τόνισε ότι ο θάνατός του δεν συνδέεται με παρενέργειες. Σύμφωνα με τον πατέρα και τα δύο παιδιά του, έκαναν κάθε χρόνο εξετάσεις.

«Κάθε χρόνο οι δύο μου κόρες κάνουν ετήσιο τσεκ απ. Δεν είχε κάποιο ιστορικό πλην μόνο λευκό αιματοκρίτη και γι’αυτό έπαιρνε φάρμακα για σίδηρο. Χθες δεν είχε αναφέρει καμιά ενόχληση, ήταν και χρόνια αθλήτρια τάε κβο ντο», σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι «η αστυνομία μου είπε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις διενεργείται ιστολογική εξέταση και θα έχουμε αποτελέσματα σε έξι επτά μήνες, το οποίο ουσιαστικά γίνεται για να εξετάσουν όλα τα σενάρια».

Ο πατέρας δήλωσε ότι δεν ψάχνει να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του, αφού αυτό δεν θα το φέρει πίσω: «Το θέμα είναι ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς το παιδί μου. Και να μου πουν ότι είχε π.χ. χοληστερίνη, τι θα αλλάξει; Δεν θα αλλάξει κάτι, όπως ούτε και να πάρω απάντηση στο “γιατί”. Το θέμα ήταν να μη γίνει», δήλωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πώς προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από την ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε».

Σημειώνεται ότι η σορός της 12χρονης βρίσκεται στο νεκροτομείο του ΑΧΕΠΑ και το Α.Τ. Χαριλάου – Ανάληψης διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.