Δεν πρόλαβαν να διαφύγουν τα παιδιά… Πως σκοτώθηκαν οι δυο μαθητές μετά το σεισμό στη Σάμο

Τρομερή ατυχία για τα δυο 17χρονα παιδιά στη Σάμο, που χάθηκαν τόσο άδικα μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 ρίχτερ που σημειώθηκε πολύ κοντά στο νησί.

Έτυχε να περνάνε τη λάθος στιγμή από το λάθος σημείο. Για τα συγκεκριμένα εκείνα δευτερόλεπτα του σεισμού έχασαν τη ζωή τους…

Το νησί θρηνεί τον χαμό δυο νέων παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού μόλις 17 ετών τα οποία ο θάνατος βρήκε ενώ γύριζαν από το σχολείο τους σε ένα στενό δρομάκι στο Βαθύ της Σάμου. Τα παιδιά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν την ώρα που ένας τοίχος από τον πρώτο όροφο ενός παλιού σπιτιού τα καταπλάκωνε.

Σαν να μην έφτανε, μάλιστα, ο σεισμός των 6,7 ρίχτερ, που έγινε στις 13:51, προκλήθηκαν και τρία μικρά τσουνάμι στην Σάμο, καθώς και πολλοί μεγάλοι μετασεισμοί, που μέχρι στιγμής δεν έχουν κοπάσει.

Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στο νησί όχι από τον σεισμό αλλά από τα τρία παλιρροϊκά κύματα που χτύπησαν την Σάμο λίγο μετά τον σεισμό.

Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν και η πυροσβεστική δεχόταν συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Συντετριμμένη η Κεραμέως

«Συντετριμμένη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο, αναφορικά με τον θάνατο δύο μαθητών, μετά το σεισμό στη Σάμο. Η υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, σημειώνοντας: «Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών».

Αναλυτικότερα, η ανάρτηση της υπουργού έχει ως εξής: «Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’ οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές».