Τα θηλυκά δελφίνια έχουν κλειτoρίδα σαν τη γυναικεία που φέρνει ηδονή

Η κλειτορίδα του δελφινιού προσφέρει απόλαυση στα θηλυκά, όπως ακριβώς και η γυναικεία.

Το σeξ, όπως και οι γυναίκες, φαίνεται πως ευχαριστιούνται τα θηλυκά δελφίνια, καθώς φέρονται να έχουν μια πλήρως λειτουργική κλειτορίδα.

Όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, τα θηλυκά ρινοδέλφινα διεγείρονται σeξουαλικά, καθώς στην είσοδο του κόλπου τους φέρουν μια ανατομική δομή που μοιάζει με τη γυναικεία κλειτορίδα. Και αυτό γιατί διαθέτει πολλά αισθητήρια νεύρα και στυτικούς ιστούς που προκαλούν διέγερση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας Πατρίτσια Μπρέναν του Κολεγίου Mount Holyoke της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα μελετώντας τις κλειτορίδες 11 νεκρών δελφινιών, αφού ανέλυσαν τη μορφή τους και τα νεύρα που διαπερνούν τους ιστούς τους.

Σημειώνεται ότι τα δελφίνια είναι πολύ κοινωνικά, ενώ κάνουν σeξ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους «ενισχύοντας» ακόμα περισσότερο τους κοινωνικούς δεσμούς τους. Επίσης, έχουν υπάρξει εξάλλου αναφορές για θηλυκά δελφίνια που έτριβαν το ένα την κλειτορίδα του άλλου με το ρύγχος ή τα πτερύγιά τους.

Η νέα μελέτη έρχεται έτσι να επιβεβαιώσει ότι η κλειτορίδα αποτελεί πηγή ηδονής για τα δελφίνια.

«Κάθε φορά που κάναμε ανατομή ενός κόλπου δελφινιού, μπορούσαμε να δούμε αυτή την πολύ μεγάλη κλειτορίδα και ήμασταν περίεργοι να την εξετάσουμε λεπτομερώς για να δούμε αν δουλεύει όπως η ανθρώπινη. Γνωρίζαμε ότι τα δελφίνια κάνουν σeξ όχι μόνο για αναπαραγωγή, αλλά επίσης για να αποκτήσουν πιο γερούς κοινωνικούς δεσμούς, συνεπώς φαινόταν πιθανό ότι η κλειτορίδα ήταν λειτουργική», ανέφερε η Μπρέναν.

Πρόσθεσε, δε, ότι βάσει των χαρακτηριστικών της, η κλειτορίδα του δελφινιού προσφέρει απόλαυση στα θηλυκά, όπως ακριβώς και η γυναικεία, διαθέτοντας μεγάλες περιοχές με στυτικό ιστό που γεμίζουν με αίμα.

«Τα στυτικά χαρακτηριστικά των κλειτορίδων των δελφινιών είναι απρόσμενα όμοια με τα αντίστοιχα στους ανθρώπους», πρόσθεσε η βιολόγος, σημειώνοντας πως «το μέγεθος των νεύρων της κλειτορίδας των δελφινιών είναι πολύ εντυπωσιακό», καθώς μερικά είναι μεγαλύτερα από μισό χιλιοστό σε διάμετρο.

Τα θηλυκά δελφίνια έχουν κλειτορίδα σαν τη γυναικεία που φέρνει ηδονή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.01.2022
Τα θηλυκά δελφίνια έχουν κλειτορίδα σαν τη γυναικεία που φέρνει ηδονή

Και μπορεί να ήταν γνωστό ότι τα δελφίνια απολαμβάνουν το σeξ, ωστόσο η απόλαυση των θηλυκών ζώων και η συγκεκριμένα η κλειτορίδα τους έχει μελετηθεί ελάχιστα μέχρι στιγμής.

Εξάλλου, ακόμα και η ανθρώπινη κλειτορίδα δεν είχε μελετηθεί πλήρως μέχρι τη δεκαετία του 1990.

«Αυτή η παράλειψη στη μελέτη της θηλυκής σeξουαλικότητας μας έχει αφήσει με μια ελλιπή εικόνα για την αληθινή φύση των σeξουαλικών συμπεριφορών. Η μελέτη και η κατανόηση των σeξουαλικών συμπεριφορών στη φύση είναι θεμελιώδες τμήμα της κατανόησης της εμπειρίας των ζώων και μπορεί να έχει ακόμη και ιατρικές εφαρμογές στο μέλλον», κατέληξε η Μπρέναν.