«Βόμβα» στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Καταγγέλλει νοθεία ο Γιώργος Παπανδρέου!

Αμφισβητεί ευθέως το αποτέλεσμα του α΄ γύρου – Ανακάλυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια

Πολύ πριν τον α΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, είχε κάνει λόγο για «εξωθεσμικά κέντρα» και «συμφέροντα» που τον πολεμούν.

Λίγες μέρες πριν τον β΄ γύρο, που θα κρίνει το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος, προχωράει ένα βήμα παραπάνω και καταγγέλλει νοθεία, βάζοντας «βόμβα» στην εκλογική διαδικασία, αλλά και στο κλίμα ενότητας που επικαλούνται όλοι οι υποψήφιοι.

Με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ, δηλαδή την επιτροπή που «τρέχει» την εκλογική διαδικασία, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει πως μετά από διασταύρωση, ανακάλυψε ότι ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια.

Η επιστολή Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας, ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο, να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε, εκτός των άλλων, να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».