«Εξαφανισμένη» η Έφη Θώδη: «Με ξέχασαν όλοι, μου γύρισαν την πλάτη. Η τηλεόραση είναι αρρώστια»

Για την περιπέτεια που έζησε με την υγεία της μίλησε η Έφη Θώδη σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν». Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε με πικρία σε όσους την ξέχασαν, αλλά και για την περίοδο που την κατέκλυσε το έντονο άγχος, με αποτέλεσμα να ταραχτεί η ψυχική της υγεία.

«Μου γύρισαν την πλάτη, αλλά εγώ το ξεπέρασα, και αυτό που κατάλαβα, είναι ότι η δημοσιότητα μέσω της τηλεόρασης είναι μια αρρώστια», δήλωσε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Έφης Θώδη

-Είστε μια τραγουδίστρια, η οποία έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Γιατί έχετε φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας;
Δεν είναι δική μου επιλογή. Η μόνη στιγμή που επέλεξα να αποτραβηχτώ εγώ, από τα φώτα της δημοσιότητας, ήταν τότε που έγινε όλο αυτό το γεγονός με την υγεία μου. Μετά από αυτό, πραγματικά δεν ξέρω γιατί με ξεχάσανε όλοι. Ξαφνικά, το τηλέφωνο δεν ξανά χτύπησε ποτέ και από κανέναν.

Μου γύρισαν την πλάτη, αλλά εγώ το ξεπέρασα, και αυτό που κατάλαβα, είναι ότι η δημοσιότητα μέσω της τηλεόρασης είναι μια αρρώστια. Επέλεξα να είμαι ταπεινή και δεν με νοιάζει καθόλου τώρα πια. Ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι και πάντα τους σεβόμουν όλους. Αυτοί δεν με σεβάστηκαν.

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά αρνητικά για εμένα, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ, θα τα αφήσω στο παρελθόν. Ό,τι έκανα, το έκανα για τον κόσμο. Ακόμα με συναντάνε στον δρόμο και μου μιλάνε για εκείνα τα χρόνια της τηλεόρασης.

Την αγάπη του κόσμου, την έχω κερδίσει με την αξία μου. Ποτέ δεν θα βρεθεί άνθρωπος να πει κάτι κακό για εμένα. Δεν κορόιδεψα και δεν αδίκησα κανέναν.

-Υπήρξε μια εποχή, που το άγχος σας χτύπησε κόκκινο, με αποτέλεσμα να ταράξει την ψυχική σας υγεία. Θέλετε να μας πείτε τι έφταιξε;

Δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν ξέρω τι ακριβώς έφταιξε. Ήταν να γίνει. Συνέβησαν πολλά. Τα είχα όλα πάνω μου. Τόσα χρόνια δούλευα αδιάκοπα μέρα, νύχτα, πολύ τρέξιμο και άγχος ώσπου ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Κάποια στιγμή, όταν πιέζεσαι, το μέσα σου χτυπάει καμπανάκι. Ευτυχώς, κράτησε λίγο όλο αυτό. Τώρα πια, δεν αφήνω κανέναν να με στενοχωρεί. Το ότι ζω μετά από το πρόβλημα της υγείας μου και το ξεπέρασα, είναι ένα θαύμα, είπε η Έφη Θώδη στο περιοδικό Λοιπόν.