Γυναίκα ξύπνησε από μετεωρίτη που τρύπησε το ταβάνι κι έπεσε στο κρεβάτι της

Το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη στις 8 Οκτώβρη στην πόλη Γκόλντεν του Καναδά.

Κι ενώ οι αστρονόμοι στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας παρακολουθούσαν έναν μετεωρίτη να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη λίμνη Λουίζ στις 4 Οκτώβρη, η Ρουθ Χάμιλτον ξύπνησε απότομα.

Κάτι είχε πέσει με δύναμη στη στέγη του σπιτιού της στο Γκόλντεν Σίτι του Καναδά και η Ρουθ ένιωσε τα συντρίμμια να πέφτουν στο πρόσωπό της.

«Σηκώθηκα ξαφνικά και άναψα το φως, δεν μπορούσα να καταλάβω τι στο καλό είχε συμβεί» είπε η γυναίκα, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Surrey Now – Leader, περιγράφοντας ότι μόλις κοίταξε δίπλα της είδε ένα κομμάτι βράχο στο κρεβάτι της.

Η Χάμιλτον κάλεσε αμέσως την αστυνομία, χωρίς να ξέρει τι να κάνει με το αντικείμενο.

Όταν ο αστυνομικός που ήρθε στο σπίτι της – αφού πρώτα σιγουρεύτηκε ότι δεν πρόκειται για μπάζα από τα έργα σε έναν κοντινό δρόμο – συμπέρανε ότι πιθανότατα πρόκειται για μετεωρίτη, που τρύπησε το ταβάνι της.

«Καλέσαμε τα δημόσια έργα μήπως έκαναν τίποτα ανατινάξεις αλλά όχι, όμως μας είπαν ότι είχαν δει ένα λαμπρό φως στον ουρανό που εξερράγη και προκάλεσε μερικές εκρήξεις» είπε η γυναίκα.

«Ήμουν πολύ τρομαγμένη και έτρεμα ότι συνέβη. Σκέφτηκα ότι κάποιος είχε πηδήξει στην οροφή ή ότι ήταν ένα όπλο ή κάτι τέτοιο. Ήταν σχεδόν ανακουφιστικό όταν καταλάβαμε ότι θα μπορούσε να πέσει από τον ουρανό» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, ήταν «εντελώς έκπληκτη από το γεγονός ότι ο βράχος ήλθε από τον ουρανό και που θα μπορούσε να είναι δισεκατομμυρίων ετών».

Η γυναίκα βγήκε, ευτυχώς, χωρίς γρατσουνιά από το παράξενο ατύχημα και ανέφερε ότι σκοπεύει να κρατήσει τον μετεωρίτη.

Πάντως, δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με την αστρονομία από εδώ και στο εξής. «Νομίζω, αυτό ήταν αρκετό για μια ζωής» λέει με χιούμορ η Χάμιλτον.

Όσο για τη ζημιά στο ταβάνι του σπιτιού, η γυναίκα ανέφερε στην εφημερίδα πως η ασφαλιστική εταιρεία εξετάζει το κατά πόσο καλύπτονται από το ασφαλιστήριο.