Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία πλήρωσε 10.000€ για κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ: «Η καλύτερη καγκελάριος»

Μεγάλος φαν της Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ένας Έλληνας εστιάτορας στην Γερμανία, ο οποίος αποφάσισε να δώσει 10.000 ευρώ για να παραγγείλει ένα κέρινο ομοίωμα της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Ο Αλέξης Βαΐος είναι Έλληνας εστιάτορας στην Γερμανία και η μεγάλη του αδυναμία είναι η Μέρκελ, έτσι πήρε την απόφαση να παραγγείλει ένα πανάκριβο κέρινο ομοίωμά της για να το εκθέσει στο κατάστημά του.

Ο Βαΐου που ζει και διατηρεί το εστιατόριό του στο Μπρέμερχαφεν δηλώνει ικανοποιημένος από την συνολική διακυβέρνηση της Μέρκελ και ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα η προτίμησή του είναι ευρύτερα γνωστή στην πόλη που μένει αφού κάθε χρόνο στα γενέθλιά της σημαιοστολίζει το κατάστημά του.

Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία: «Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά καγκελάριο σαν και αυτή»
«Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά καγκελάριο σαν και αυτή», δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Butenunbinnen. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε από την στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ αποσύρεται από την πολιτική σκηνή να βρει έναν τρόπο να την έχει μόνιμα κοντά του.

Δείτε το βίντεο:

Για την παραγγελία του απευθύνθηκε στην Κίνα και συγκεκριμένα σε εταιρία από την Σανγκάη η οποία κοστολόγησε το project του για 10.000 ευρώ. Μέχρι πάντως το ομοίωμα να βρεθεί στην… αγκαλιά του, ο ίδιος έπρεπε να κάνει υπομονή, αφού για να υλοποιηθεί η ιδέα του έπρεπε να λάβει την πλήρη έγκριση του γραφείου της Άνγκελα Μέρκελ.

Η αρχική σκέψη του Βαΐου ήταν να μπορέσει να εκθέσει το ομοίωμα στο κατάστημά του και εν συνεχεία να πουλάει φωτογραφίες της με αντίτιμο 5 ευρώ. Στην συνέχεια ήθελε να παραθέσει δίπλα της κουμπαράδες τα χρήματα των οποίων θα πήγαιναν στους αστέγους, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δεκτό από το πολιτικό γραφείο της καγκελαρίου αφού όπως του απάντησαν, δεν επιθυμείται να χρησιμοποιηθεί το πρόσωπό της για διαφημιστικούς ή οικονομικούς σκοπούς.

Έτσι, μετά από υπομονή έξι εβδομάδων όπου το ομοίωμα βρισκόταν στο τελωνείο και μέχρι να δώσει η πλευρά της Μέρκελ την τελική έγκριση ο ίδιος ανέμενε την παραγγελία του να καταφθάσει. Όπερ και εγένετο και πλέον ο ίδιος παρέλαβε το κέρινο ομοίωμα, αντίστοιχα του οποίου υπάρχουν μόλις ακόμα τρία στον κόσμο και το εκθέτει στο εστιατόριό του.

Τελικώς, το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ δεν αναμένεται να μείνει για μεγάλο διάστημα στο εστιατόριο του Έλληνα μετανάστη αλλά θα δοθεί δωρεά στο τοπικό γραφείο του CDU προκειμένου αυτό να εκτεθεί σε δημόσιο χώρο.