Κάθειρξη 27 ετών στον μεγαλύτερο διακινητή παιδικής ποpνογραφίας

8,5 εκατ. εικόνες και βίντεο στον σέρβερ του

Σε κάθειρξη 27 ετών σε φυλακή των ΗΠΑ καταδικάστηκε ο πλέον διαβόητος διακινητής σκληρού ποpνογραφικού υλικού παιδιών.

Ο Eric Eoin Marques δημιούργησε και λειτουργούσε σέρβερ στο dark web που επέτραπε στους χρήστες να έχουν ανωνύμως πρόσβαση σε εκατομμύρια παράνομες εικόνες και βίντεο, εκ των οποίων πολλά εμφάνιζαν ακόμη και βιασμούς και βασανισμούς νηπίων και παιδιών.

Οι αστυνομικές αρχές παραδέχονται πως δεν είχαν δει τέτοιο όγκο φωτογραφικού υλικού πριν τη σύλληψη του Μάρκες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ερευνητές της αστυνομίας εντόπισαν πάνω απο 8,5 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής ποpνογραφίας στον σέρβερ Freedom Hosting, τον οποίο ο Μάρκες ομολόγησε, τον Φεβρουάριο του 2020, πως είχε δημιουργήσει και «έτρεχε».

«Πρόκειται για πραγματικά άθλιο έγκλημα» ανέφερε ο ομοσπονδιακός δικαστής που είπε στον Μάρκες πως τα αδικήματά του είναι αντίστοιχα εκείνων που αποδίδονται στους αρχηγούς των καρτέλ ναρκωτικών.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, ο Μάρκες ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και ζήτησε το έλεος των δικαστών. «Κατέστρεψα τη φήμη μου και την οικογένειά μου. Σας παρακαλώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία» ζήτησε ο ίδιος.

Ο δικαστής συμφώνησε να συστήσει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών να αναγνωρίσει τα οκτώ χρόνια που έχει κρατηθεί σε Ιρλανδία (όπου συνελήφθη) και ΗΠΑ (όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του) από τη στιγμή της σύλληψής του το 2013.

Επιπλέον, έδωσε εντολή να αποδώσει αποζημίωση ύψους 87.000 δολαρίων στα θύματα κακοποίησης, τις φωτογραφίες των οποίων ο ίδιος βοήθησε να διακινηθούν παρανόμως.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μάρκες ήταν υπεύθυνος για την ονλάιν κοινότητα σeξουαλικών θηρευτών που ανώνυμα εκμεταλλεύονταν και κακοποιούσαν παιδιά, μοιράζοντας το φρικώδες περιοχόμενο στο dark web.

O Μάρκες έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και ιρλανδική, και όταν εκτίσει την ποινή του, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην Ιρλανδία.