Άδωνις: «Δεν είμαστε τύραννοι, τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν» (video)

«Το κράτος είναι κράτος και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει»

Σε κατάσταση… αυτοαποθέωσης και αυτοδικαίωσης εμφανίζεται για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, η οποία ζει το μύθο της ότι τα κάνει όλα τέλεια και πως όλα όσα αποφασίζει είναι σωστά και αποδίδουν.

Και ποιος καλύτερος να εκφράσει αυτόν τον αυτοθαυμασμό, από τον Άδωνι Γεωργιάδη…

«Τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν. Ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο», είπε με ναπολεόντειο ύφος ο Υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο».

Ερωτώμενος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων και τις κυρώσεις που επιβάλλονται για τους ανεμβολίαστους, ο Υπουργός Ανάπτυξης έδωσε ρεσιτάλ (αλαζονείας και υποκρισίας): «Δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε, αλλά θα είμαι ο πρώτος που θα στεναχωρηθώ για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλεία του».

Σε ότι αφορά τον τουρισμό και το κατά πόσο είναι εφικτό να μην ξεφύγει η κατάσταση με τόσες χιλιάδες κόσμου να μπαίνουν στην Ελλάδα (σ.σ. χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο), ο κ.Γεωργιάδης… μισοπαραδέχθηκε: «Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε».

Όσο για τη Μύκονο, που η κυβέρνηση παρουσιάζει τις παλινωδίες της σαν… success story, ο Υπουργός είπε: «Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη οπού δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Όσο για το αν θα ακολουθήσουν περιοριστικά μέτρα σε άλλα νησιά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε με στόμφο: «Το κράτος είναι κράτος και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δεν κάνει διαχωρισμούς»!

Για.. κερασάκι στην τούρτα κι επειδή η κυβέρνηση «δεν κάνει διαχωρισμούς», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους (καταστήματα λιανεμπορίου) αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.