Βάρβαροι γιατροί έραψαν τον κόλπo 25χρονης ίντερσeξ χωρίς να τη ρωτήσουν

“Θέλω να δω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος όπου όλοι θα είναι ελεύθεροι να είναι αυτό που θέλουν να είναι”, υποστηρίζει.

Η 25χρονη Luna Animisha ζει στην Puna της Χαβάης, ενώ γεννήθηκε με αρσενικά και θηλυκά γεννητικά όργανα (ίντερσεξ). Οι γιατροί ωστόσο χωρίς να της αφήσουν το παραμικρό περιθώριο επιλογής, αποφάσισαν πώς θα (ήθελαν να) ζήσει για το υπόλοιπο της ζωής της, παίρνοντας την πρωτοβουλία να ράψουν τον κόλπο της.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της «βάρβαρης», όπως τη χαρακτηρίζει, επέμβασης, της αφαίρεσαν τη μήτρα, «εξαναγκάζοντάς» την έτσι να μεγαλώσει ως αγόρι, ωστόσο θέλει πλέον να πάρει πίσω τη ζωή της και όλα όσα της έκλεψαν, καθώς πάντα ένιωθε πιο θηλυκή απ’ ό,τι αγόρι.

Ανεβαίνοντας τον δικό της Γολγοθά όλα αυτά τα χρόνια και νιώθοντας καθημερινά στο πετσί της πώς είναι να βρίσκεται στο περιθώριο, η Luna, αντίθετα με τους γύρω της, έχει αποδεχθεί τον εαυτό της, βάζοντας σκοπό της ζωής της να μαζέψει τα 150.000 δολάρια που απαιτούνται για να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση… ανασυγκρότησης και μεταμόσχευσης μήτρας αν και η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο και σε κλινικές δοκιμές.

Το 2019, πάντως, μια γυναίκα στο Κλίβελαντ, η οποία συμμετείχε σε μια ερευνητική δοκιμή έγινε το πρώτο άτομο στον κόσμο που γέννησε, αφού υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μήτρας από έναν νεκρό δότη.

Η Luna, η οποία είναι δασκάλα γιόγκα, ποτίζει έτσι το δέντρο της προσμονής με την ελπίδα ότι το σώμα της μια μέρα θα γίνει ξανά έτσι όπως γεννήθηκε.

«Ανακάλυψα σε ηλικία 14 ετών ότι γεννήθηκα intersεx, αλλά και πριν από αυτό ήξερα ότι ήθελα να είμαι διαφορετική απ’ ό,τι με μεγάλωσαν οι γονείς μου. Δεν είμαι σίγουρη αν ήταν απόφαση των γονιών μου ή των γιατρών, αλλά μου αφαίρεσαν τη μήτρα και μου έραψαν τον κόλπο», εξομολογείται, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι είναι απολύτως βάρβαρο. Tα βρέφη δεν μπορούν ποτέ να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Τα παιδιά intersεx αντιμετωπίζονται όπως τα σκυλιά και οι γάτες που τους αφαιρούνται τα γεννητικά όργανα και είναι πραγματικά τραυματικό για εμάς».

Η 25χρονη εκμυστηρεύεται επίσης ότι το bullying που δεχόταν αλλά και τα «προβλήματα ταυτότητάς της» την οδήγησαν σε δύσβατα μονοπάτια, όπου οι αυτοκτονικές σκέψεις κυριαρχούσαν στο μυαλό της.

«Μισούσα εντελώς που έμοιαζα με αγόρι και σκεφτόμουν ότι προοριζόμουν να μείνω για πάντα μόνη», προσθέτει, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να πεθάνει από τα πέντε της, καθώς δεν μπορούσε να παίξει με τα άλλα παιδιά και πάντα ένιωθε «διαφορετική».

«Αναγκάστηκα να κάνω σπορ μαζί με αγόρια που μισούσα. Θα προτιμούσα να παίξω με κούκλες ή να παρακολουθήσω ταινίες με πριγκίπισσες και να φορώ μακιγιάζ», εκμυστηρεύεται για να προσθέσει, χαρακτηρίζοντας «θαύμα» να επιστρέψει κάποτε στην κατάσταση που γεννήθηκε:

«Μου πήρε πολλά χρόνια να συνειδητοποιήσω ότι η ταυτότητα του φύλου μου ήταν η ρίζα όλων αυτών».

Μόλις έφτασε έτσι τα 21 της, η Luna ήταν πλέον σε θέση να εκφραστεί ελεύθερα, αποτινάσσοντας όλο τον φόβο και τον αποτροπιασμό για τον εαυτό της, μαθαίνοντας να τον αγαπά. Κάτι «τόσο απελευθερωτικό», όπως υποστηρίζει.

«Μου λείπει ο μισός εαυτός μου με τον οποίο γεννήθηκα», εκμυστηρεύεται, αποκαλύπτοντας πως παίρνει οιστρογόνα και προγεστερόνη (ορμόνες που παράγονται φυσικά από ωοθήκες που ελέγχουν τη λειτουργία της μήτρας) ως μέρος της θεραπείας πριν από την επέμβαση, ενώ εξετάζει την επιλογή μεταμόσχευσης μήτρας που έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο.

Βάσει αυτής της διαδικασίας, η μήτρα της θα αναπτυχθεί από ιστό του αιδοίου της και θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά βιολογικά στην αρχική της που αφαιρέθηκε κατά τη γέννησή της.

Την ίδια ώρα ακτιβιστές υποστηρίζουν η χειρουργική επέμβαση «επιλογής φύλου» σε παιδιά intersex αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας να απαγορευτεί.

«Γεννήθηκα ερμαφρόδιτη και μετά τη γέννησή μου, μου αφαίρεσαν τη μήτρα μου και με έραψαν. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν ως αγόρι. Το έμαθα αργότερα στη ζωή, και ξεκίνησα το HRT (θεραπεία με ορμόνες) που έσωσε τη ζωή μου. Θέλω να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση για να επιστρέψω όπως ήμουν, αλλά δεν θέλω να αφαιρέσω αυτό που έχω. Το να κάνω μεταμόσχευση μήτρας θα σήμαινε τα πάντα για μένα – αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσα να γεννήσω το παιδί μου μια μέρα, κάτι που θα ήταν τιμή και ευλογία», γράφει, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα «GoFundMe», σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τα χρήματα για την επέμβαση, αλλά και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

«Θέλω να δω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος όπου όλοι θα είναι ελεύθεροι να είναι αυτό που θέλουν να είναι. Θα πρέπει όλοι να είμαστε οι αυθεντικοί μας εαυτοί», καταλήγει…