Πιλότος έβλεπε πορνό εν πτήσει: Άφηνε το πηδάλιο κι έπιανε τα γεννητικά του όργανα

Ένας πιλότος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Southwest Airlines καταδικάστηκε σε επιτήρηση ενός έτους και πρόστιμο 5.000 δολαρίων γιατί έδειξε τα γενετικά του όργανα στην συγκυβερνήτη του ενώ παρακολουθούσε πορνό εν πτήσει, τον Αύγουστο του 2020.

Το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης συνέβη κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Φιλαδέλφεια στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, όταν το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Southwest Airlines έφτασε σε υψόμετρο πορείας, ο πιλότος Μάικλ Χάακ -που τότε ήταν κυβερνήτης του αεροσκάφους- σηκώθηκε από το κάθισμά του, έβγαλε τα γεννητικά του όργανα κι άρχισε να παρακολουθεί πορνογραφικές ταινίες στον φορητό υπολογιστή του, παρουσία της συγκυβερνήτη του αεροπλάνου.

Από την πλευρά της, «η πιλότος συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά της» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο άντρας ήδη απολογήθηκε στη συνάδελφό του και δικαιολογήθηκε πως επρόκειτο για ένα κακό αστείο, που ποτέ του δεν περίμενε πως θα εξελιχθεί μ’ αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους της πιλότου, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτή και ο Χάακ δούλευαν μαζί.

Από την πλευρά του, ο δικαστής Μαρκ Κούλσον ανέφερε ότι οι πράξεις του Χάακ ίσως είχαν «τραυματικές συνέπειες» για τους επιβάτες καθώς έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης.

«Αυτή είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά που κανείς δεν θα έπρεπε να ανέχεται» σχολίασε από μέρους του ο εισαγγελέας, Μάικλ Κάνινγχαμ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χάακ είναι ένας πολύ έμπειρος πιλότος και εργάστηκε επί 27 χρόνια για την αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines.

Να τονίσουμε ότι ο πιλότος έφυγε από την αεροπορική τον Αύγουστο του 2020, μόλις τρεις εβδομάδες έπειτα από το περιστατικό με την συγκυβερνήτη του.

Όμως δεν διευκρινίστηκε ποτέ εάν παραιτήθηκε εθελοντικά, απολύθηκε ή εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την απαράδεκτη ενέργειά του να παρακολουθήσει πορνό εν πτήσει και να δείξει τα γεννητικά του όργανα στη συγκυβερνήτη του.