Επιστήμονας επιμένει: “Δεν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο”

Ένας επιστήμονας πιστεύει ότι πρέπει επιτέλους να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή και να προχωρήσουμε τη ζωή μας σε αυτό το επίγειο επίπεδο.

Ο Sean Carroll, κοσμολόγος και καθηγητής Φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, δήλωσε: “Οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί.”

Ο Δρ Carroll εξήγησε ότι για να υπάρξει μετά θάνατον ζωή, η συνείδηση θα πρέπει να διαχωριστεί εντελώς από το φυσικό μας σώμα. Αλλά αντί για μια αιώνια ψυχή, η συνείδηση φαίνεται να αποτελείται ουσιαστικά από μια σειρά ατόμων και ηλεκτρονίων.

Ο Δρ Carroll πρόσθεσε: “Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης υπάρχει αφού τα σώματά μας πεθάνουν και αποσυντεθούν στα συστατικά τους άτομα, αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο, αξεπέραστο εμπόδιο. Οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί. Δεν υπάρχει τρόπος μέσα σε αυτούς τους νόμους να επιτρέψουμε στις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον εγκέφαλό μας να διατηρηθούν μετά το θάνατό μας.”

Δεν είναι ότι οι επιστήμονες δεν έχουν τεστάρει καμία μεταθανάτια ζωή. Ο Δρ Carroll επισημαίνει την Κβαντική Θεωρία Πεδίου (QFT).

Με απλά λόγια, το QFT υπαγορεύει ότι υπάρχει ένα πεδίο στο σύμπαν για κάθε τύπο σωματιδίου, δηλαδή ένα για όλα τα φωτόνια, ένα άλλο για όλα τα ηλεκτρόνια και ούτω καθεξής. Εάν υπήρχε κάποιο είδος μεταθανάτιας ζωής, οι κβαντικές δοκιμές θα αποκάλυπταν «σωματίδια πνευμάτων» και «πνευματικές δυνάμεις». Spoiler: Δεν έχουν αποκαλύψει τίποτα!