Σάλος στο twitter με τις θεωρίες του Σάββα Πούμπουρα περί… εργασίας (video)

«Τσάμπας Πούμπουρας»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αντικοινωνικές «συμβουλές» του παρουσιαστή Σάββα Πούμπουρα για όσους δεν έχουν δουλειά τους τελευταίους μήνες, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους ίδιους επειδή, όπως λέει, «δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ» για να βρουν δουλειά και συμβουλεύοντάς τους να εργαστούν χωρίς μισθό.

«Αυτά τα εργασιακά εγώ τα γουστάρω, δεν έχω θέμα.

Να σας πω λοιπόν ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά. Κάποιος που στέλνει ότι είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,9,10 μήνες, αυτός ο φίλος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να βρει εργασία. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρεία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι θα με θέλουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγουν.

Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε. Απ’ το να δείτε πώς δουλεύει μια εταιρεία. Από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες εκεί μέσα μπορεί να βρεθεί και μια άλλη ευκαιρία.

Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα λεφτά ή προσφορά για εργασία; Ή αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου κι ας μην παίρνεις μία και να βλέπεις τι μπορείς να κάνεις;»

Τα παραπάνω τα ανέφερε σε προσωπική διαδικτυακή εκπομπή προκαλώντας οργή στους χρήστες. Όσως από την άλλη να είναι μεγάλη απαίτηση να περιμένει κανείς να υπάρχει οποιαδήποτε συναίσθηση σε ανθρώπους που απλά στάθηκαν απείρως τυχεροί στη ζωή τους.

Οι ακραίες αυτές θέσεις που στρέφονται απευθείας ενάντια σε οποιονδήποτε έχει ζητήσει εργασία έχοντας την… «απαίτηση» να πληρώνεται για αυτή και σε όλους όσοι βρίσκονται στην αδιέξοδη κατάσταση της ανεργίας, με την απόφανση ότι απλώς… δεν κάνουν «τα πάντα» για να βρουν δουλειά.

Θα υπήρχε οπωσδήποτε λόγος σχολιασμού όλων αυτών, εφόσον αυτές οι αντικοινωνικές απόψεις εκφράζονται από πρόσωπα που παρακολουθούν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι πιθανώς να μην έχουν εργασιακή εμπειρία και υφίστανται επιπλέον τέτοιες κοινωνικές επιθέσεις ενοχοποίησης.

Όμως, τον σχολιασμό τον ανέλαβε ως συνήθως, το twitter. Και δε χαρίστηκε: