Γυναίκα ουρεί αλκόολ χωρίς να έχει πιει σταγόνα λόγω σπάνιας πάθησης

Μια γυναίκα από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ θεωρείται ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που ουρεί αλκοόλ εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οι γιατροί που εξέτασαν την 61χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ πιστεύουν πως το αλκοόλ παράγεται με φυσικό τρόπο στην ουροδόχο κύστη της μέσω ζύμωσης από μύκητες.

Η παράξενη κατάσταση της υγείας της ανακαλύφθηκε όταν η γυναίκα από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ πήγε στο νοσοκομείο για να μπει σε λίστα για μεταμόσχευση ήπατος.

Η 61χρονη έχει ενδείξεις καταστροφής στο συκώτι της και πάσχει από αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.
Οι γιατροί μέχρι πρότινος πίστευαν ότι η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί εξαιτίας προβλήματος αλκοολισμού.

Κι αυτό γιατί οι εξετάσεις ούρων της για την παρουσία αλκοόλ έβγαιναν διαρκώς θετικές, σύμφωνα με τον ιστότοπο Science Alert.

Το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείου Pittsburgh Medical Centre Presbyterian Hospital πίστευε ότι η γυναίκα είχε πρόβλημα αλκοολισμού το οποίο απέκρυπτε από τους ιατρούς, μιας και είχαν συναντήσει παρόμοιες περιπτώσεις ασθενών που δεν αποκάλυπταν τον εθισμό τους.

Όμως, οι εξετάσεις αίματος της ασθενούς για την ύπαρξη αλκοόλης έβγαιναν διαρκώς αρνητικές.
Και παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα αιθανόλης (αλκοόλης) στα ούρα της 61χρονης ήταν διαρκώς υψηλά, η γυναίκα δεν έμοιαζε μεθυσμένη όταν πήγαινε στο νοσοκομείο για τις εξετάσεις.

Οι γιατροί τότε αποφάσισαν να ελέγξουν κατά πόσο οι μύκητες που εντοπίστηκαν στην ουροδόχο κύστη της μεταβόλιζαν το υψηλό ποσοστό γλυκόζης στα ούρα της, παράγοντας την αλκοόλη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτού του είδους οι μύκητες υπάρχουν φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα αλλά σε μικρότερους αριθμούς και σχετίζονται με τη μαγιά που χρησιμοποιούν οι ζυθοποιοί για να φτιάξουν την μπίρα.

Οι γιατροί προσπάθησαν να καταπολεμήσουν τους υπεράριθμους μύκητες με τη χορήγηση αντιβιοτικών στη γυναίκα, αλλά χωρίς επιτυχία.

Τα συμπεράσματα της ιατρικής έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine», με τους επιστήμονες να καταλήγουν πως το σύνδρομο μπορεί να έχει εμφανιστεί και σε άλλους ασθενείς χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί ξανά μέχρι σήμερα.