Νέα Σμύρνη: Ξήλωσαν τον επικεφαλής της ΔΙΑΣ μετά τα χτυπήματα στον 29χρονο

Την Κυριακή 7 Μαρτίου ένας 29χρονος ξυλοκοπείται από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, όταν διαμαρτυρήθηκε για την επιβολή προστίμου σε δύο οικογένειες που είχαν βγει βόλτα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ απομάκρυνε τον αστυνομικό διευθυντή και διοικητή της ομάδας ΔΙΑΣ μετά τον ξυλοδαρμό του νεαρού άνδρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται άλλος συνάδελφός του να αναλάβει τη συγκεκριμένη νευραλγική θέση.

«Ο πόνος ήταν αφόρητος»
Ο νεαρός άνδρας που χτυπήθηκε είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ και εργαζόμενος συμβασιούχος στον δήμο Αθηναίων και εξιστορεί τι συνέβη όταν διαμαρτυρήθηκε στην Αστυνομία για την επιβολή προστίμου σε δύο οικογένειες που είχαν βγει βόλτα στην περιοχή.

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω, τραβήχτηκε ο αυχένας μου. Και το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι με χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο γύρισαν ανάποδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Εκεί ο πόνος ήταν αφόρητος», ανέφερε ο 29χρονος σύμφωνα με το MEGA, που αναμετέδωσε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών (διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη).

«Εγώ κατάλαβα αργότερα στις 6 το απόγευμα στη ΓΑΔΑ τι είχε γίνει με τις αντιδράσεις. Το καταλάβαμε από τη στάση των αστυνομικών εκεί, αυτοί που μας είχαν συλλάβει ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι όσο περνούσε η ώρα, έλεγαν “εδώ υπάρχουν βίντεο”, κατάλαβαν ότι η σκευωρία που πήγαν να στήσουν δεν περνούσε».