Θρήνος στην Ιταλία για τη Λορένα Κουαράντα που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της

Εδώ και λίγες ημέρες, τα ιταλικά ΜΜΕ δεν ασχολούνται μόνο με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με τη δολοφονία μιας φοιτήτριας της Ιατρικής από τον σύντροφό της, στον χώρο όπου θα έπρεπε να αισθάνεται πιο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού, δηλαδή στο σπίτι της.

Σοκάρει η είδηση της δολοφονίας μίας 27χρονης από τη Σικελία, δια στραγγαλισμού από τον σύντροφό της, μία υπόθεση που αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που αναγκάζονται σε “αναγκαστική συγκατοίκηση” λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Ο δράστης, φοιτητής στην Ιατρική Σχολής Μεσίνας, όπως και το θύμα, αφού δολοφόνησε την 27χρονη ειδοποίησε αμέσως τις αρχές, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η άφιξη της αστυνομίας ωστόσο αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του. Όπως ανέφερε ο πρύτανης του πανεπιστημίου των δύο φοιτητών, Salvatore Cuzzocrea, η τραγωδία σχετίζεται “με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή”. Ο ίδιος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του, εκ μέρους ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας. “Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις”, τόνισε.

Η Λορένα Κουαράντα, 27 ετών, συγκατοικούσε με τον σύντροφό της στην πόλη Μεσίνα. Στις 31 Μαρτίου, ο επίσης απόφοιτος Ιατρικής Αντόνιο Ντε Πάτσε, ετών 28, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ομολογώντας πως στραγγάλισε τη φίλη του, έπειτα από καβγά που είχαν οι δυο τους, καθώς νόμιζε ότι τον είχε κολλήσει κορονοϊό.

Στη συνέχεια, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, ωστόσο τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.