Κορωνοϊός – Καταγγελία: Δικηγόρος ενοχλεί καρδιοπαθή για λογαριασμό εισπρακτικής εταιρίας

Δικηγόροι φαίνεται πως συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε οφειλέτες ακόμη και σήμερα, παρά την εντολή του υπουργού Ανάπτυξης

Παρά την εντολή που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών αλλά και δικηγορικών εταιριών που συνεργάζονται μαζί τους, δικηγόροι συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε οφειλέτες ακόμη και σήμερα ζητώντας τους να τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητες τους

Από χθες η κυβέρνηση δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνη Γεωργιάδη αποφάσισε και ανακοίνωσε το κλείσιμο των εισπρακτικών εταιριών ενώ σύστησε στις δικηγορικές εταιρίες που συνεργάζονται μαζί τους, να σταματήσουν να επικοινωνούν με τους οφειλέτες όσο διαρκεί η καραντίνα και τα έκτακτα μέτρα.

Ωστόσο απ΄ ότι φαίνεται δεν υπάρχει συμμόρφωση καθώς οι δικηγόροι με τις εισπρακτικές εταιρίες συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, χθες το πρωί υπάλληλος από δικηγορικό γραφείο συναδέλφου της στην Αθήνα (το όνομα του είναι στη διάθεση του δικηγορικού συλλόγου) της τηλεφώνησε προκειμένου να την ρωτήσει, εάν έχει κάποια πρόταση για συμβιβασμό ή αποπληρωμή των δόσεων του δανείου που χρωστάει η πελάτισσα της, μια 83χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη με προβλήματα καρδιάς και οστεραρθρίτιδας, η οποία μάλιστα τυγχάνει συνταξιούχος παιδίατρος και πρώην πρόεδρος του παιδικού χωριού SOS στο Φίλυρο.

Σύμφωνα με την κα. Ανάσογλου, «Η υπάλληλος μου είπε ότι δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία των τραπεζών, ούτε των δικηγορικών γραφείων, οπότε συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους και πως μπορούν να επικοινωνούν με τους οφειλέτες και τους νομικούς εκπροσώπους τους κανονικά».

«Της υπενθύμισα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναφέρει το θέμα, δεδομένου ότι τόσο η 83χρονη πελάτισσα της, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας παιρνούν δύσκολες ώρες και κρίσιμες για την υγεία τους, όμως εκείνη επέμενε και με αυθάδεια ζήτησε να τακτοποιηθεί εδώ και τώρα το θέμα, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει απο βδομάδα. “Κατανοώ αλλά εγώ θα ήθελα μια απάντηση έως την άλλη βδομάδα” ήταν τα ακριβή λόγια της», συμπλήρωσε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Πριν απο λίγη ώρα ένας άλλος συμπολίτης μας, ο κ. Παντελής Πατέλος, δέχθηκε τηλεφώνημα από την εισπρακτική εταιρία Eos- Matrix για ανεξόφλητο λογαριασμό στη ΔΕΗ. Ο κ. Πατέλος οφείλει 700 ευρώ, ποσό το οποίο προσπαθεί να καλύψει δίνοντας έναντι, ωστόσο η υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρίας επικοινώνησε μαζί του πριν απο μερικά λεπτάα, ζητώντας να μάθει εάν έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του.

«Μάλιστα η υπάλληλος όταν σήκωσα το τηλέφωνο με ρώτησε αρχικά αν είμαι στην καλά στην υγεία μου και όταν της απάντησα ότι είμαι κλεισμένος στο σπίτι με έντονο βήχα, εκείνη συνέχισε την ενημέρωση ζητώντας να της πω πότε θα είμαι σε θέση να τακτοποιήσω το θέμα μου».