Πεντανόστιμο κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά που λιώνει στο στόμα

Κότσι στη γάστρα: Θέλετε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή για να φιλέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Θέλετε να ευχαριστήσετε τον οικογενειακό και το φιλικό σας περίγυρο, με ένα τραπέζι που θα το θυμούνται για χρόνια;
Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, φτιάχνοντας ως κύριο πιάτο, κότσι με μυρωδικά και μέλι στη γάστρα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής Κότσι στη γάστρα:

Υλικά συνταγής
Χοιρινό– 2 κότσια 2.200 γραμμάρια, με το δέρμα τους
Πατάτες – 2 κιλά baby
Χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο – Χυμό λεμόνι – από 1 λεμόνι
Κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο
Ελαιόλαδο – 120 ml
Σκόρδο – 5 σκελίδες σπασμένες στην μέση με την παλάμη
Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας
Μουστάρδα – 2 κουταλιά της σούπας
Δάφνη – 3 φύλλα
Δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο
Λουίζα – 2 κλωνάρια φρέσκια
Ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια
Mix πιπεριών – 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα
Γαρύφαλλο – 10 καρφάκια
Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη – τριμμένη
Αλάτι – όταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο

Κότσι στη γάστρα: Εκτέλεση συνταγής
– Καθαρίστε και πλύνετε το κότσι.

– Χτυπήστε στο μούλτι πορτοκάλια, λεμόνι, μουστάρδα, κρασί, μέλι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια.

– Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.

– Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.

– Τοποθετήστε τα την επόμενη ημέρα στη γάστρα.

– Προσθέστε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι.

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

– Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο.

– Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.

– Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του ψησίματος.