Ντοκουμέντο: Η στιγμή που το Λιμενικό κάνει έφοδο σε σπείρα πλαστών διαβατηρίων

Διαδοχικές επιχειρήσεις των ειδικών αποστολών του Λιμενικού πραγματοποιήθηκαν στην Αχαρνών, στην Πατησίων και στην Καλλιθέα

Βίντεο από την επιχείριση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό. Οι εικόνες θυμίζουν κινηματογραφική ταινία με τους «ράμπο» του Λιμενικού να εισβάλουν στα κτίρια όπου είχαν στηθεί τα εργαστήρια πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στόχος της επιχείρησης ήταν η εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας έκδοσης πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων. Όλα συνέβησαν την Πέμπτη (31/10) από κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και για το σκοπό αυτό έγιναν τρείς διαδοχικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αχαρνών, στην Πατησίων και στην Καλλιθέα.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΟΕΑ 1» πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελέα, και οδήγησε στην σύλληψη 18 αλλοδαπών (17 Σύριοι και ένας Αιγύπτιος) οι οποίοι συμμετείχαν στην παραγωγή πλαστών εγγράφων, αξιοποιώντας πληροφορίες των Τμημάτων Ασφαλείας τόσο του Κ. Λ. Πειραιά, όσο και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.